:: RSS подписка ::
22.02.2009: Бинго (Киев)
+/- (Киев, mathcore/experimental), CLEARSIGHT (Киев/Одесса, hardcore), MURDER (Киев, crust metal), FOIBLE INSTINCT (Киев, grindcore/death metal), RISE OF CADIA (Ужгород, death/hardcore), MUTILATED IMMUNITY (Харьков, death metal), ШЕЛЕСТ ЗАПАХОВ (Киев, deathсore), X-BOX MURDER (Харьков, blackened deathcore), NU FUEL (Харьков, post-thrash/groove metal), KASU WERI (Киев, sludge), MOZERGUSH (Донецк, doom/sludge metal)
Цей рік почався просто з нереальної кількості концертів по всій Україні. І нарешті нашому слухачу є з чого вибирати. Серед розмаїття концертів за участю світових лідерів різних сцен та не дуже відомих локальних гуртів на українській, як на мене, якісно виділявся концерт «Неформата». Даний концерт був присвячений 5-річчю ресурсу. Але основною його фішкою був абсолютно український список учасників. Цим хлопці намагались показати, що і в Україні є сильні гурти за напрямками hardcore, mathcore, deathcore, sludge. І, знаєте, забігаючи наперед, я вам скажу, що їм це вдалось.
З Вінниці на даний концерт виїхав моб в складі 9 чоловік, що, я вам скажу, для нас ДУЖЕ не мало. До Бінго ми дібрались десь в половині п’ятої, де вже тусила чимала кількість різношерстого народу: від челкастих до тру металістів, від тафгаїв на хардкорі до готхів. На концерті зібралось в районі 400 людей. Без проблем обзавівся акредитацією, а друзі квитками. Культурно здали верхній одяг і пройшли перший кордон охорони. До речі, про охорону: вела вона себе на вищому рівні: чемно, не бикувала, чітко реагувала та розбиралась в ситуаціях, що виникали на танцполі.
Розпочався концерт близько шостої години. Зала була швидко заповнена, і значна кількість відвідувачів відразу зайняла місце під сценою. Відкривали його маткор/металісти «+/-». Між іншим, хлопців можна привітати з виходом ЕР. Спочатку пацани сприймались дещо важко, так як на вуха відразу полились порвані структури та замислуваті партії з істеричним вокалом на додачу. Та вже на другій-третій пісні народ розтормошився та почав активно відпочивати, почались перші танці. «Плюс/мінус» зіграли рівно та чітко. Та все одно чомусь на цей раз вони мене вперли не настільки круто, як на «МегаРуйнації» у Львові (можливо, грало свою роль те, що вони були першими). Проте публіку качнули непогано, та й експериментувати хлопці не перестають. І вже коли була черга київських краст/ді-біт панків «Murder», народ був дуже круто розігрітий. При появі цих панків в мене спочатку були трохи двоякі відчуття: три чоловіка, дівчина на басу та гітарист/вокаліст з дещо підарським голоском. Я навіть не знав, чого очікувати, але був приємно здивований. На мене полилась така енергетика, що важко й описати. І все це три чоловіка. Звісно ще б одна гітара їм не завадила для більшої щільності звуку. В плані музики дуже якісна долботня, місцями дуже одноманітна, але це ж все-таки обмеження жанру. Органічно звучали повільні тєми в піснях. Вокал такий суровий, грубий, пригроулений – мені сподобався. Хочеться відмітити шикарну поведінку на сцені та постійний контакт з публікою. Що ж стосується публіки, то під час сету «Murder» сайкл-піти практично не припинялись, та й були вони найкрутішими за весь концерт. В цілому це для мене відкриття номер один на цьому концерті. Шкодую, що не придбав їх диска собі.
Наступними були київські грайндкорщики «Foible Instinct». Відразу скажу, що це для мене гурт номер два після «Murder». Уж так сталось, що я дуже люблю грінду типу «Napalm Death», «Terrorizer», «Nasum», а тут як раз музло в такому ключі, та ще й якісне, та ще й без постійного піг-сквіла, який вже до жаху достав у всіх українських групах. Був приємно вражений соціальною позицією хлопців: антифашистські погляди, захист тварин, несправедливості соц. системи та інше. Наскільки я зрозумів, то вони виступають і проти засилля шит-порно-грайнди, якими зараз забита українська сцена. Одним словом, дуже класний олд-скульний грайнд-кор. Весь сет сприймався на одному диханні, хоча й місцями були дещо нуднуваті та затянуті моменти. Особисто мені трохи не сподобався вокал, вірніше, вокальні партії – вони були однаковими практично з пісні в пісню. Дуже сподобався басист – він крут :). Під час сету гурту були й дещо неприємні моменти (ну, для певних осіб то точно): на танцполі почався бидло-слем, на що біт-даун тафгаї відповіли плюхами з ноги по слемерам. Та цей конфлікт було урегулювано охороною концерту.
Далі настав час дезкору. Першими з’явились на сцені гості з Ужгороду «Rise of Cadia». В плані музики хлопці виконують музику на стикові death metal та hardcore. Навіть не знаю, що про них розказати, так як їх сет провів в мош-піті. Дуже сподобались брейк-дауни. Ще можна відмітити, що у перців все по стилю. Так, в принципі, все стандартно, проте дуже якісно. Як для української сцени, то дуже круто.
Гостей з Ужгороду замінили гості з Харкова – «Mutilated Immunity». Учасників гурту відразу починають переслідувати проблеми та негаразди: спочатку дуже довга затримка через відлаштування звуку, коли ж все-таки ніби відстроїлись та почали грати – полилась хвиля мегакального звуку. Перша пісня була взагалі без вокалу – не працював мікрофон. Виглядало це все провально, і хлопців було реально шкода. Але через пісеньку все ж ситуація була розрулена. Було видно, що хлопці дуже переживають, що й призводило до погрішностей в виконанні. Та виступили вони все ж непогано. Особисто мені сподобався піг-сквіл, хоча гроул було чути дуже погано і місцями вокаліст просто не дотягував. Знову ж музика занадто стандартна, але це ж дезкор, що в ньому може бути нестандартного ))). Був зіграний кавер на «Knights of Ebis». Зате жіночій половині нашого мобу гурт дуже сподобався: «Прекрасная половина единодушно заявила, что в силу исключительно приятных внешних данных вокалиста технические погрешности – пропустить мимо ушей».
Настала черга «Шелеста Запахов». Гурт добре відомий на українській сцені. Публіка підтримала їх найактивніше: вже звичний мош, та сайкл-піти, хакаденс, сьорфінг, сінг лонги – все це разом складало просто неймовірну атмосферу. Сам гурт не залишався в стороні і давав гавна зі сцени. Якщо мені не зраджує пам’ять, то були відіграні всі треки з їх демо і, звісно, їх головний хіт – «Лиля хочет бит-даун». Дуже якісний виступ: якість виконання, поведінка на сцені, контакт з публікою. Дивно, але «вживу» хлопці звучать набагато краще, ніж на запису – є своя особлива енергетика та подача. Та й цепляє мене щось в них: знову ж той самий декор, правда, дуже сильно розмішаний дез-металом, але щось бере й зачіпає. 5 балів, без сумніву.
І знову гості з Харкова – приблековані дезкорщики «X-box Murder». Якісна музика, якісне виконання, досить оригінальний матеріал, але от не люблю я блек ))). Хоча всім присутнім даний гурт сподобався. Прикро було, що по завершенню «Шелеста Запахов» значна кількість народу розійшлась, а ті, хто залишились, вже не мали сил для активної підтримки групи.
Далі були «Nu Fuel», пост-трешера/грувери все з того ж Харкова. Грали також на рівні. Програма досить цікава, як на мене, то це не зовсім такий уж грув/пост-треш – відчув великий вплив факи та дез металу, але це можна добавити тільки в плюси. Але вже на їх сеті народ був взагалі в’ялим і здебільшого просто слухав.
Нажаль, після їх виступу нам прийшлось покидати концерт, так як знову ж не вгадали з квитками, і наша електричка від’їжджала о 23-05…
Про сладжову частину мені розповів мій друг Sallkem:
«Вперше «Kasu Weri» я почув на концерті «Grief2, тоді вони мене не дуже вразили, та й майже весь їхній виступ я пропустив. Зате цього разу я почув дуже непоганий качевий садж-дум, група виросла в технічному плані, і під кінець їхнього сету мене вже добре розкачало. Була лажа з апаратурою на початку виступу, але її досить швидко виправили.
Сетліст:
1. Death Will Come To Everyone
2. Boozedriven
3. Brought Up In Bondage
4. False Leaders
5. Sacrifice.
Ну, і нарешті «Mozergush», їх я чекав найбільше і вони виправдали майже всі мої сподівання. Їхнього виступу дочекалось меньше половини відвідувачів. Я почув якісний стонер, який майже виштовхнув мене в астрал, до повної нірвани не вистачило хвилин 15 такого розковбасу: на жаль, їхній виступ був, як на мене, досить коротким, близько 20 хвилин, але це не через нестачу часу, так було задумано. Надіюсь, наступного разу вони підготують більше матеріалу ".»
Підсумки: незважаючи на локальність концерту, цей сейшн був одним з найкращих за останні роки, на яких я побував. Як на мене, то був дещо перебір в кількості гуртів, всі вони були мєгакруті, але просто вислухати їх всіх слухачу було не так і легко. Шкода, що не було «Clearsight». Все інше на рівні: охорона, місце проведення, звук, підбір гуртів, публіка.
Ждемо наступних концертів від «Неформату».

Bort/Sallkem
:: Архив новостей ::
· Август 2017
· Июль 2017
· Июнь 2017
· Май 2017
· Апрель 2017
· Март 2017
· Февраль 2017
· Январь 2017
· Декабрь 2016
· Ноябрь 2016
· Октябрь 2016
· Сентябрь 2016
· Август 2016
· Июль 2016
· Июнь 2016
· Май 2016
· Апрель 2016
· Март 2016
· Февраль 2016
· Январь 2016
· Декабрь 2015
· Ноябрь 2015
· Октябрь 2015
· Сентябрь 2015
· Август 2015
· Июль 2015
· Июнь 2015
· Май 2015
· Апрель 2015
· Март 2015
· Февраль 2015
· Январь 2015
· Декабрь 2014
· Ноябрь 2014
· Октябрь 2014
· Сентябрь 2014
· Август 2014
· Июль 2014
· Июнь 2014
· Май 2014
· Апрель 2014
· Март 2014
· Февраль 2014
· Январь 2014
· Декабрь 2013
· Ноябрь 2013
· Октябрь 2013
· Сентябрь 2013
· Август 2013
· Июль 2013
· Июнь 2013
· Май 2013
· Апрель 2013
· Март 2013
· Февраль 2013
· Январь 2013
· Декабрь 2012
· Ноябрь 2012
· Октябрь 2012
· Сентябрь 2012
· Август 2012
· Июль 2012
· Июнь 2012
· Май 2012
· Апрель 2012
· Март 2012
· Февраль 2012
· Январь 2012
· Декабрь 2011
· Ноябрь 2011
· Октябрь 2011
· Сентябрь 2011
· Август 2011
· Июль 2011
· Июнь 2011
· Май 2011
· Апрель 2011
· Март 2011
· Февраль 2011
· Январь 2011
© 2002-2017 froster.org

HotLog